*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Vin Copain Winery
Copain Winery
Producător californian orientat spre producţia de Pinot Noir şi Syrah, Copain Winery s-a făcut remarcat pe piaţă prin faptul că a abordat un stil diferit faţă de cel “californian”, lansând vinuri echilibrate, elegante, “clasice”. Până să devină proprietar şi vinificator al cramei, Wells Guthrie a lucrat pentru publicaţia Wine Spectator, perioadă în care s-a “îndrăgostit” de vinurile produse pe Valea Ronului. Timp de doi ani, se mută pe Valea Ronului pentru a lucra alături de celebrul Michel Chapoutier. La întoarcerea în State, se angajează la Turlley Cellars şi Martinelli, iar în 1999, alături de “amicul” Kevin McQuown, pune bazele cramei Copain (tradus din limba franceză, “copain” înseamnă amic). Vinurile din prima recoltă au fost foarte bine primite de critica de vinuri, inclusiv de către Robert Parker, cunoscut pentru apetenţa sa pentru vinuri pline, corpolente şi coapte. Dorind să abordeze stilul de vinificare învăţat în Franţa, Guthrie se concentrează pe selectarea unor microparcele în Mendocino, lucrate conform cutumelor agriculturii bio-organice, recoltând strugurii mai devreme, pentru a păstra aciditatea la nivel ridicat. Mendocino, în special Anderson Valley, este regiunea cu cele mai scăzute temperaturi din California. Cu o diferenţă mare de temperatură între zi şi noapte şi incidenţă a ceţii mult mai mare în timpul dimineţii, regiunea este perfectă pentru cultura de Pinot Noir. Crama produce în jur de 300.000 de sticle anual, împărţite în trei game: Ensemble, Les Voisins şi Single Vineyard.
There is currently no content classified with this term.