Tu ți-ai achiziționat bilete la WOW - World of Wines by VINIMONDO?

 

Te așteptăm pe 30 mai la Palatul Bragadiru, cumpără bilet de aici.

 

 

Rheingau

Vin Rheingau


Rheingau

Fiind practic o fâşie deluroasă, aflată pe malul nordic al râului Rin, regiunea Rheingau este una dintre cea mai renumită din lume în ceea ce priveşte producţia de Riesling. Diferenţele de altitudine, multitudinea de soluri şi proximitatea Rinului sunt factorii ce contribuie la diversitatea stilurilor de vinificare. Unele dintre cele mai bune Rieslinguri, în anii mai călduroşi, sunt obţinute de pe plantaţiile cu expunere mai mică, aflate la altitudini ridicate. În acelaşi timp, în anii mai reci, rezultate calitative mai bune se obţin de pe plantaţiile aflate mai aproape de râu.

În apropierea localităţii Rudesheim, plantaţiile se află pe pante cu grad de înclinare ridicat, iar solurile sunt formate din ardezii şi cuarţ, Rieslingurile obţinute aici fiind bogate, condimentate, evoluând foarte bine odată cu trecerea timpului. Cele mai apreciate Rieslinguri la nivel mondial sunt vinurile provenite din plantaţiile aflate în apropierea localităţilor Geisenheim, Johannisberg, Winkel, Oestrich şi Erbach, unde solurile sunt un amestec de argilă, nisip şi marne. Rieslingurile de aici sunt florale, minerale, cu un potenţial fantastic de evoluţie.

Producătorii din regiunea Rheingau sunt primii promotori ai stilului de vinificare în sec, ai cantităţii scăzute la hectare şi ai clasificării plantaţiilor pe trepte de calitate (Erstes Gewachs). Cu toate că majoritatea vinurilor sunt produse în sec (Trocken), Rheingau nu duce lipsă de exemple cu rest de zahăr, Auslese, Beerenauslese sau Trockenbeerenauslese.

79% din întreaga suprafaţă a regiunii viticole Rheingau este acoperită cu plantaţii de Riesling, unii producători exploatând în plantaţie şi Pinot Noir.

Schloss Johannisberg

Mănăstirea benedictină, înfiinţată în 1100, este considerată a fi primul producător de Riesling din lume şi crama cu cea mai îndelungată activitate continuă, 1200 de ani. Primele menţiuni istorice privind producţia de vin în această regiune merg în timp până în 817, iar primele documente care fac referinţă la “Riesling Schloss Johannisberg” datează din 1720. Tot aici a fost realizat şi primul vin “Spatlese” pen ...

Schloss Johannisberg

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Rheingau FB dataFB data