Noua ZeelandaHawke's Bay

Vin Noua Zeelandă


Noua Zeelandă

Asemeni altor țări producătoare de vin din Lumea Nouă, Noua Zeelandă a întreprins schimbări radicale în industria vinului în ultimele decenii. Până în anii '70 se produceau vinuri simple pentru industria locală, preponderent din soiul Muller Thurgau, pentru ca mai apoi să înceapă schimbările majore. Valul schimbărilor s-a intensificat după anul 2000, când această mișcare a fost susținută de cererea masivă de pe piața internațională de Sauvignon Blanc din Marlborough.

Hawke's Bay

Hawke's Bay

Regiunea este situată într-un estuar de pe coasta de nord-est a Noii Zeelande și este cea mai caldă zonă viticolă a țării. A doua regiune ca importanță din Noua Zeelandă, se bucură de cele mai multe ore de soare, fiind propice pentru Merloturile și Cabernet Sauvignonurile din asamblajele în stilul bordelez din această țara și nu numai.

 

Marlborough

Marlborough

Pe cât de îndepărtată, pe atât de frumoasă și spectaculoasă este zona viticolă Marlborough. Regiunea a pus Noua Zeelandă pe “harta internațională a vinului” în anii ’80, asta datorită vinurilor Sauvignon Blanc de o calitate excepțională. Marlborough s-a dezvoltat de atunci constant, pe toate planurile. 

Martinborough

Martinborough

Martinborough se bucură de un climat similar regiunilor faimoase cu climă rece, precum cel al Burgundiei, Văii Loarei și a lui Marlborough. În același timp, Martinborough este cea mai uscată și mai caldă zonă din regiunile Wairarapa/Wellington, mai ales în perioada critică a finalului de vară, început de toamnă.

Central Otago

Central Otago

Adevărata comoară a regiunii Central Otago este vinul, în special Pinot Noir, care excelează în aceste podgorii sudice, majoritatea cramelor oferind turistilor tururi și degustări.
Mulți vizitatori închiriază o autorulotă sau o bicicletă pentru a explora în propriul lor ritm acest tărâm de poveste. Astfel ei pot vedea locurile cele mai îndepărtate ale regiunii, pot gusta aromele sezoniere și pot admira peisajul incredibil.

În data de 2 mai 1895, Romeo Bragato, un expert în viticultură italian ce evalua potențialul viticol în întreaga Noua Zeelandă, a ținut un discurs la Camera de Comerț din Otago, impresionându-i pe ascultătorii săi, spunând că Central Otago este un loc ideal pentru cultivarea strugurilor, el fiind uimit de cât de bine au crescut aici strugurii specifici regiunii Burgundia.
A trebuit să mai treacă încă 100 de ani până când cineva să fie suficient de curajos din punct de vedere comercial pentru a încerca serios îi împărtășească părerea. Clima și solurile, care oferă avantaje de producție prezintă în același timp și unele dintre cele mai mari riscuri, cum ar fi înghețurile de la sfârșitul primăverii și începutul toamnei, accesul limitat la apă, soare, precum și vânturile reci practic continue din Antarctica. Cu toate acestea, răsplata obținerii unor vinuri de excepție i-a atras fără îndoială pe unii dintre cei mai aventuroși vinificatori din lume.
 

North Canterbury

North Canterbury

North Canterbury este o renumită regiune viticolă a Noii Zeelande ce se întinde pe aproape 200 km pe coasta de est a Insulei de Sud, între magnificii munți Southern Alps la vest și Oceanul Pacific la est. Clima răcoroasă și uscată, cu soare blând, potențează expresia complexă a strugurilor, vinurile acestei regiuni fiind renumite pentru aromele lor intense, bogăția și prospețimea lor.

Waiheke Island

Waiheke Island

Fiind a treia zonă ca număr de locuitori din Noua Zeelandă, după insula de nord și insula de sud, Waiheke a devenit cunoscută drept „insula vinului”, clima sa fiind potrivită pentru cultivarea strugurilor specifici vinurilor de Bordeaux.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Noua Zeelandă FB dataFB data