
Vin Noua Zeelandă
Noua Zeelandă
Asemeni altor țări producătoare de vin din Lumea Nouă, Noua Zeelandă a întreprins schimbări radicale în industria vinului în ultimele decenii. Până în anii '70 se produceau vinuri simple pentru industria locală, preponderent din soiul Muller Thurgau, pentru ca mai apoi să înceapă schimbările majore. Valul schimbărilor s-a intensificat după anul 2000, când această mișcare a fost susținută de cererea masivă de pe piața internațională de Sauvignon Blanc din Marlborough.

Hawke's Bay
Regiunea este situată într-un estuar de pe coasta de nord-est a Noii Zeelande și este cea mai caldă zonă viticolă a țării. A doua regiune ca importanță din Noua Zeelandă, se bucură de cele mai multe ore de soare, fiind propice pentru Merloturile și Cabernet Sauvignonurile din asamblajele în stilul bordelez din această țara și nu numai.

Marlborough
Pe cât de îndepărtată, pe atât de frumoasă și spectaculoasă este zona viticolă Marlborough. Regiunea a pus Noua Zeelandă pe “harta internațională a vinului” în anii ’80, asta datorită vinurilor Sauvignon Blanc de o calitate excepțională. Marlborough s-a dezvoltat de atunci constant, pe toate planurile.

Martinborough
Martinborough se bucură de un climat similar regiunilor faimoase cu climă rece, precum cel al Burgundiei, Văii Loarei și Marlboroughului. În același timp, Martinborough este cea mai uscată și mai caldă zonă din regiunile Wairarapa/Wellington, mai ales în perioada critică a finalului de vară, început de toamnă.