Join The Wine Club si multiplele valente ale Toscanei

Join The Wine Club si multiplele valente ale Toscanei

Dupa o prima editie efervescenta, evenimentul Join The Wine Club a revenit pe 21 februarie cu o a doua editie, optica si gusturile mutandu-se de data aceasta catre cea mai faimoasa regiune a Italiei, Toscana. Am ales ca loc de desfasurare Industry Wine Bar, unul dintre cele mai noi wine baruri din Bucuresti, dedicate consumului responsabil si, mai ales, hedonist al vinului.

Pentru a defini cat mai elocvent Toscana, am ales ca subiecte ale analizei cinci vinuri produse in aceasta zona, insa diferite din punct de vedere al expresiei aromatice si gustative. Prima “vedere” din Toscana a venit de la crama Riecine cu vinul Chianti Classico 2014, un Sangiovese direct, fructat si expresiv, imblanzit in urma unui tratament de 18 luni in cuve de ciment si budane de stejar. Aparitia in pahare a vinului Lucente 2013, realizat de crama Luce della Vite, a reprezentat prilejul ideal pentru a prezenta invitatilor conceptul “Super Toscan”. Vinul, o creatie ce are la baza dualitatea dintre traditia reprezentata de Sangiovese si stilul modern de exprimare al Merlotului, a impresionat prin sinceritatea si explozia sa aromatica. Alte argumente in plus pentru sustinerea stilului “Super Toscan” au fost aduse de vinul Le Difese 2013, asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot si Cabernet Franc, construit pentru transmite cat mai clar caracteristicile terroirului toscan.

Ultimele doua definitii ale Toscanei au venit din partea celor doua crame detinute de Angelo Gaja in aceasta regiune: Ca’Marcanda, responsabila de semnaturile Super Toscane ale celebrului vinificator si Pieve Santa Restituta, locul unde ia nastere Brunello di Montalcino Gaja. Ca’Marcanda Promis Toscana IGT 2011, asamblaj de Merlot, Syrah si Sangiovese, a transmis detalii clare despre cat de versatil este stilul de vinificatie al lui Angelo Gaja, exprimandu-se dens si carnos. Recitalul oferit de Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino DOCG 2011 a conturat si mai clar perceptiile celor prezenti despre Toscana. Sangiovese, pursange, Pieve Santa Restituta Brunello di Montalcino a fost desavarsit cu ajutorul unei perioade de maturare de 12 luni in butoaie mici de stejar, plus alte 12 luni in budane mari de lemn, structura sa devenind una impresionanta, covarsitoare in complexitate si amplitudine.

In curand o sa anuntam unde, cand si ce vom analiza in cadrul urmatorului eveniment Join The Wine Club, asa ca ramaneti alaturi de noi!

 

Valentin Ceafalau

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data