Tua Rita Redigaffi 2016, „scorul perfect” Decanter

Tua Rita Redigaffi 2016, „scorul perfect” Decanter

Recolta 2016 a lui Redigaffi, vinul simbol al producătorului toscan Tua Rita, a primit 100 de puncte din partea editorilor Decanter, una dintre cele mai prestigioase publicaţii de profil la nivel internaţional. Acest rezultat impresionant vine după cel obţinut de Redigaffi 2015, care fost numit de criticul James Suckling „Vinul anului 2017”, fiind apreciat tot la 100 de puncte.

Redigaffi 2016, vin ce provine dintr-o recoltă considerată de Stefano Frascolla, actualul proprietar Tua Rita, a fi „excepţională, cea mai bună din ultimii 20 de ani în Toscana”, a fost apreciat la 99 de puncte de James Suckling, la 98 de puncte, de Robert Parker, în timp ce Antonio Galloni i-a acordat 97 de puncte.

Crama Tua Rita a fost înfiinţată în 1984, moment în care Rita Tua şi Virgilio Bisti au achiziţionat 17 hectare de viţă de vie în Suvereto, un mic orăşel medieval din provincia Livorno. Prima recoltă a fost lansată în 1992, primind aprecieri din partea specialiştilor din întreaga lume. În numai cinci ani de la lansare, Merlotul produs de Tua Rita a fost ridicat la rangul de „vin cult”, primind punctaje maxime din partea celor mai mari critici de vin ai lumii şi din partea publicaţiilor de profil. Celebrul critic Robert M. Parker a declarat despre vinul Redigaffi 1999 că este „mai aproape de perfecţiune decât orice alt vin”. Recolta următoare, Redigaffi 2000, a primit din partea lui Parker punctajul perfect de 100 de puncte. În aceeaşi măsură, asamblajul bordelez Giusto di Notri, s-a bucurat de asemenea de aprecieri la nivel internaţional.

image

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
FB data