*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Le Clos Saint-Hilaire - 2006 - Champagne AOC
Le Clos Saint-Hilaire - 2006 - Champagne AOC
- Producător: Champagne Billecart-Salmon
- Regiune: Champagne
- Țară: Franţa
- Volum sticlă: 750ml
- Tip: Spumant
- Culoare: Alb
- Alcool: 12.5%
- Potențial de învechire: 10+ ani
- Strugure: Pinot Noir
- Recomandări gastronomice: crustacee, foie gras, homar, pește, trufe
- Temperatură servire: 12 - 14°C
Vizual
Galben auriu, intens și strălucitor. Efervescența grațioasă a perlajului fin este domolită de patina timpului.
Gustativ
Textură amplă și impunătoare, cu note de pulpă de citrice și pere în sirop, coajă de lămâie confiată, note de panettone, culminând cu note delicioase minerale. Final elegant și persistent.
Olfactiv
Arome de biscuiți, alune proaspăt prăjite, piper alb, urmate de o dezvoltare rafinată de note de fructe coapte și parfumate, nuci și condimente dulci.
Vinificare
Metoda tradițională.100% vinificare în butoaie de stejar. Maturare pe drojdii fine/în cramă :159 luni. Dozaj : 2 g/l
Clos Saint-Hilaire este o parcelă de un hectar în care vița de vie, solul și subsolul sunt îngrijite cu grijă, cu respect pentru mediu. În urmă cu câțiva ani, Billecart-Salmon a decis să revină la metodele ancestrale de fabricare a șampaniei în Clos Saint-Hilaire, folosind caii pentru muncile din vie. Această metodă de întreținere a solului și de îngrijire a viței de vie crește porozitatea și biodiversitatea: rădăcinile cresc adânc, iar mineralele pe care acestea le extrag din sol favorizează creșterea strugurilor mai mici, mai concentrați, dezvăluind aromele tipice ale acestui terroir.