*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Solaia - 2019 - Toscana IGT
Solaia - 2019 - Toscana IGT
- Producător: Tenuta Tignanello - Marchesi Antinori
- Regiune: Toscana
- Țară: Italia
- Volum sticlă: 750ml
- Tip: Sec
- Culoare: Roșu
- Alcool: 14%
- Potențial de învechire: 20 - 25 ani
- Strugure: 75% Cabernet Sauvignon, 15% Sangiovese, 10% Cabernet Franc
- Recomandări gastronomice: brânzeturi maturate, rață, salamuri proaspete, terine, trufe, vânat, vită
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 16 - 18°C
Vizual
Roșu-rubiniu intens.
Gustativ
Pe palat este învăluitor și armonios, cu o structură excelentă şi echilibrată. Taninurile catifelate vibrante contribuie la gustul său dens, captivant. Finalul este extrem de lung și plăcut, cu un postgust persistent, cu note de condimente percepute și olfactiv.
Olfactiv
Complexitate și finețe aromatică, cu note de fructe roșii de pădure, în special de zmeură și mure, care conduc către senzații dulci de caise coapte și portocale roșii și note subtile de trandafiri. Buchetului său generos i se alătură și aromele distincte de boabe de cafea, ciocolată și lemn dulce ce sunt perfect integrate de note proaspete de mentă și note plăcut-condimentate de piper alb.
Vinificare
Fermentat în tancuri de inox tronconice de 6000 de litri şi maturat în butoaie noi de stejar franţuzesc timp de 18 luni.
Solaia este o parcelă de viţă de vie, cu o expunere sud-vestică, aflată la o altitudine între 350 şi 400 de metri, cu o compoziţie a solului interesantă, formată din “alberese” (calcar dur) şi “galestro” (şisturi). Via este exploatată de crama Tignanello. Primul vin produs de Familia Antinori de pe această plantaţie a fost recolta anului 1978, iar asamblajul iniţial a fost de 80% Cabernet Sauvignon şi 20% Cabernet Franc, “reţeta” folosită şi în 1979. Ulterior, în asamblaj a fost introdus şi un procent de 20% de Sangiovese, recalibrându-se astfel procentele de Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc. Solaia este produs doar în anii cu recolte excepţionale.