*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Ornellaia Magnum - 2014 - Bolgheri DOC Superiore
Ornellaia Magnum - 2014 - Bolgheri DOC Superiore
- Alcool: 14%
- Potențial de învechire: 15 - 20 ani
- Strugure: 34% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 20% Petit Verdot, 14% Cabernet Franc
- Recomandări gastronomice: brânzeturi, vânat, vită
- Decantare: 1h
- Temperatură servire: 15 - 18°C
Vizual
Roșu rubiniu.
Gustativ
Corp plin, concentrat, cu taninuri mătăsoase, arome pure de fructe, culminând cu un final echilibrat și proaspăt. Un vin bine structurat.
Olfactiv
Complexitate olfactivă remarcabilă, arome evidente de fructe, condimente fine și note balsamice.
Vinificare
Fiecare soi și fiecare bloc de parcele sunt vinificate separat pentru un mai bun control al calității. Trierea boabelor se realizează manual. Fermentația alcoolică se produce la 26-30 grade Celsius timp de o săptamână. Macerare pe boștină între 10 și 15 zile. Fermentația malolactică realizată în butoaie mici de stejar (70% noi și 30% trecute de ciclul I). După primele 12 luni de maturare, vinul este asamblat și returnat în barriques pentru alte 6 luni. După îmbuteliere, vinul este păstrat în sticlă pentru alte 12 luni.
Ornellaia Bolgheri DOC Superiore, vinul reprezentativ al producătorului, are în compoziție Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Realizat prima oară în 1985, provine din cele 97ha care se bucură de climatul perfect al colinelor Bolgheri, cu expunere spre mare.
Vițele de vie sunt îngrijite manual pe toată durata anului. Când sunt copți (la maturitate deplină), strugurii de pe fiecare parcelă sunt culeși manual, în cutii de maxim 15 kg. Ciorchinii trec apoi pe o masă dublă de triere unde orice boabă imperfectă este eliminată manual, asigurându-se astfel că doar strugurii perfect copți ajung să fie vinificați și maturați. Vinul Ornellaia rezultat este lansat pe piață după 3 ani.