L - V 9:00 - 17:00

0754 48 24 71

Renato Ratti

Crama Renato Ratti a fost clădită pe convingerea familiei că măreția vinului Barolo stă în podgoriile din zona Barolo și subzona La Morra. Renato Ratti a achiziționat prima sa podgorie în 1965, în satul La Morra, cunoscut pentru vinurile roșii elegante produse aici din soiul de struguri Nebbiolo. Ratti a fost printre primii producători care au vinificat Barolo dintr-o podgorie unică, în anii 1960, și a creat prima hartă detaliată cu podgoriile de top din regiune, în anii 1970. Începând cu 1988, crama a fost condusă de Pietro Ratti, reprezentantul celei de-a doua generații, care a supravegheat construirea unei noi crame gravitaționale în 2005. Astăzi, din cele 40 de hectare de viță de vie, Renato Ratti produce aproximativ 150.000 de sticle de vin, cu denumirile tradiționale ale regiunii: Barolo, Nebbiolo d’Alba, Barbera d’Alba și Dolcetto d’Alba. Cele mai cunoscute podgorii ale lor sunt Marcenasco - locul unde Renato a creat primul vin dintr-o podgorie unică din Barolo în 1965 – și cele două podgorii din care se produc astăzi vinurile Barolo, aclamate la nivel internațional: Conca – situată într-una dintre cele mai vechi subzone din Barolo, unde calugării benedictini făceau vin încă din secolul al XII-lea – și Rocche dell’Annunziata – considerat a fi unul dintre cele mai importante locuri din Barolo.

http://www.renatoratti.com/

Renato Ratti