Vin din Valea Loarei - Franta | Calitate exceptionala | VINIMONDO
Valea Loarei

Vin Valea Loarei


Valea Loarei

Datorită lungimii râului, diferențele climaterice de pe Valea Loarei sunt considerabile. În viile din centrul regiunii climatul este continental răcoros, în timp ce în partea de sud, spre Anjou și Nantais, devine maritim, datorită influenței oceanului Atlantic. Cel mai răspândit strugure este Chenin Blanc, din care se fac cele mai multe vinuri albe ale regiunii. Întâlnim de asemenea Melon Blanc și Sauvignon Blanc. În viile din centrul regiunii se produc vinurile celebre de Sancerre și Pouilly Fumé din Sauvignon Blanc. Alte apelațiuni sunt Menetou-Salon AC, Touraine AC, Saumur AC și Anjou AC.

Pascal Jolivet

Maison Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere şi mai dinamice crame de pe Valea Loarei. Fondată în 1985, această companie specializată în realizarea de vinuri de Sancerre şi Pouilly Fume şi-a creat rapid un renume prin listarea în meniul mai multor restaurante cu stele Michelin din Franţa. În acest moment domeniul exploatează 50 de hectare de viţă de vie, atât în apelaţiunea Sancerre, cât şi în Pouilly Fume. Vinurile d ...

Pascal Jolivet

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Valea Loarei