*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
Vin Vietti
Vietti
Povestea cramei Vietti își are originile în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, începe să comercializeze propriile vinuri îmbuteliate abia la începutul secolului al XX-lea. Începând cu anul 1919, Mario Vietti produce primele vinuri care îi poartă numele și vinde cea mai mare parte din producție în Italia. Cea mai importantă realizare a sa a fost transformarea fermei familiei, destinată mai multor activități, într-o fermă viticolă. Apoi, începând cu 1952, Alfredo Currado (soțul Lucianei Vietti) continuă să producă vinuri de înaltă calitate, atât din recolta proprie, cât și din struguri cumpărați. Vietti a devenit unul dintre producătorii de top din Piemont și a fost printre primii care au exportat produsele proprii pe piața din SUA. Alfredo a fost un pionier al selecției și vinificării de struguri dintr-o podgorie unică (Brunate, Rocche sau Villero). La momentul respectiv, acest concept a părut a fi radical, dar astăzi, toți producătorii de Barolo și Barbaresco oferă vinuri din podgorie unică sau care dețin titlul de „cru”. Având în proprietate 35 de hectare de viță de vie, Vietti se așteaptă nu doar să crească producția, ci să aibă și un control mai bun asupra podgoriilor și să îmbunătățească în mod constant calitatea produselor sale.
http://www.vietti.com/