Statele Unite ale Americii | VINIMONDO

Vin Statele Unite ale Americii

Cu toate că fiecare stat american produce vin, doar cinci state joacă un rol important în industria vitivinicolă din SUA – California, Oregon, Washington, New York şi Virginia. Cultura viţei de vie în Statele Unite a început odată cu înfiinţarea primelor plantaţii de viţă de vie de către coloniştii europeni. Industria vinului de aici a suferit un adevărat cataclism începând cu anii ’30, odată cu Prohibiţia, foarte multe crame de renume fiind obligate să se închidă. Abia după anii ’60, vinul american a început să conteze la nivel internaţional, mai mulţi vinificatori, acum consideraţi “pionieri”, făcând eforturi în acest sens.

Astăzi, Statele Unite sunt considerate a fi printre primii cei mai importanţi jucători la nivel mondial, reputaţia sa crescând în primul rând datorită producătorilor din California, în special Napa şi Sonoma. Cu toate că vinul este produs aici de 400 de ani, abia în ultimii 40 de ani a început să fie respectat la nivel mondial. Statele Unite sunt astăzi al patrulea cel mai mare producător de vinuri, după Franţa, Italia şi Spania, vinificând în jur de 18.5 milioane de hectolitri anual.

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Statele Unite ale Americii