*Oferte personalizate pentru evenimente. Contactați-ne!
+40 720 050 000
WOW 2024
CELE MAI BUNE VINURI DIN LUME LA WORLD OF WINES BY VINIMONDO (WOW 2024)
SINGURA DEGUSTARE PROFESIONALĂ DE PORTOFOLIU DIN ROMÂNIA
Te așteptăm pe 30 mai la Palatul Bragadiru, cumpără bilet de aici.
A Mano
Fondată în 1998 de către Mark Shannon şi Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se află în Puglia, regiune ce formează “tocul cizmei” peninsulei italiene. În traducere liberă, numele cramei A Mano înseamnă “realizat manual”, nume ce se potriveşte de minune cu filosofia de vinificare a acestui producător de vinuri. Născut în California, Mark a activat în domeniul vinului din poziţia de enolog-consultant până în 1997, moment ...

Arnaldo Caprai
În 1971, un om de afaceri de succes din industria textilelor a cumpărat proprietatea Val di Maggio pentru a produce propriul său vin. Era un vis la care nutrea de mult timp, iar pentru aceasta a pornit cu doar 5 hectare de vie. Trecerea timpului l-a făcut să spere și mai mult în visul său, continuând să achiziționeze teren în împrejurimi. Credea cu tărie în varietățile locale și, mai presus de toate, în Sagrantino. În 1988, ...

Azienda Agricola Brunelli
Numele Brunelli este strâns legat de zona San Pietro în Cariano, o mică vale din Valpolicella al cărei nume derivă din cel al familiei romane Cariae. În acest loc din mediul rural, unde se creștea viță de vie de secole întregi, membrii familiei Brunelli au transmis, din generație în generație, pasiunea străveche care a făcut ca vinurile lor să devină cunoscute și apreciate în lumea întreagă. Afacerea se află acum în mâinil ...

Bellavista
Producătorul deține 190ha de vii în cele mai bune zone din Franciacorta, care oferă expunere, caracter și potențial de expresie maximă a terroirului. Pentru producerea de spumante de cea mai înaltă calitate, Bellavista vinifică separat până la 107 parcele/micro-zone. Astfel devine posibil controlul riguros al calității și păstrarea celor mai subtile nuanțe, a caracterului și personalității fiecărei parcele. Vinurile Bellavist ...

Cà dei Frati
În 1872, "o casă cu subsol situată în Lugana - Sermione ia numele de Fratt". Aceasta este prima atestare istorică a companiei Ca' dei Frati. În urmă cu mai bine de 150 de ani, Felice Dal Cero, fiul lui Domenico (cultivator în Montecchia Crosara, Verona), simțind potențialul zonei viticole se mută în Lugana di Sirmione. După 30 de ani de muncă în vie și în pivniță, în 1969 fiul său, Pietro, ia parte la nașterea primei etichet ...

Ca'Marcanda
De-a lungul coastei ce coboară la sud de Livorno se află regiunea Maremma, un teren mlăștinos ce a câștigat în ultimul secol reputația de a fi una dintre cele mai bune zone de producere a vinurilor de calitate. Regiunea se caracterizează printr-un climat propice pentru tipurile de struguri internaționali - Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot și Syrah. Zilele toride de vară sunt împrospătate de briza mării, nopțile răcoroas ...

Cantina Santa Maria La Palma
Cantina Santa Maria La Palma este una dintre cele mai vechi și mai mari crame din Sardinia. Rădăcinile acestei cooperative, din care fac parte 300 de membri, merg până la sfârșitul anilor ’50, când guvernul italian a împroprietărit mai mulți fermieri pentru dezvoltarea zonei. Totul a început în 1946, în regiunea agricolă Nurra, care a fost împărțită fermierilor locali, ca urmare a Reformei Agrare, implementată în Sardinia. ...

Casas del Bosque
Aflată în Casablanca Valley, Chile, crama Casas del Bosque reprezintă unul dintre cei mai tineri producători din zonă, dacă e să facem comparație cu alte crame cu o istorie centenară. În ciuda acestui fapt, Casas del Bosque a reuşit să adune în scurta sa evoluţie foarte multe premii şi distincţii naţionale şi internaţionale pentru vinurile produse. În 2013 şi 2014, crama a primit distincţia de “Cea mai bună cramă ch ...

Castello della Sala - Marchesi Antinori
Castello della Sala situat în Umbria, la mică distanță de granița cu Toscana (aproximativ 18 kilometri de orașul istoric Orvieto), la jumătatea distanței dintre râul Paglia și vârful Monte Nibbio, este un magnific conac medieval cu 600 de hectare de teren din care 200 plantate cu viță-de-vie. Castello della Sala a fost construit în 1350 de Angelo Monaldeschi della Vipera a cărui familie a sosit în Italia în secolul IX în ur ...

Castelvecchio
Platoul Karst este renumit pentru evenimentele ce s-au petrecut aici, care, la începutul secolului al XX-lea, au schimbat destinul Italiei. Zona pe care viile domeniului Castelvecchio sunt poziționate a fost teatru de luptă în Primul Război Mondial, iar terenul, incluzând zona pe care s-a ridicat clădirea, a trecut din proprietatea Imperiului Habsburgic, în cea a Italiei. Primele vii au fost plantate în anii '80, iar azi proprietatea se ...

Champagne Billecart-Salmon
Billecart-Salmon este una dintre puținele case de Champagne care mai sunt deținute de familia fondatoare și a fost înființată în 1818 de Nicolas-François Billecart. În ceea ce privește recolta, unul dintre aspectele distinctive ale Billecart-Salmon este filosofia brandului conform căreia o recoltă timpurie produce șampanii mai elegante și mai delicate. Se urmărește obținerea unei structuri elegante și puternic acidulate, în def ...

Château Angludet
Château Angludet este o podgorie situată în regiunea Bordeaux, apelația Margaux, în Médoc, pe malul stâng al Girondei. Proprietatea este administrată de Benjamin Sichel care adoptă practicile biodinamice pentru a produce cu pasiune vinuri roșii grozave. Angludet este una dintre cele mai vechi proprietăți din Médoc. Își datorează numele cavalerului Bertrand de Angludet care și-a construit casa acolo în secolul al XII-lea. ...

Château des Bachelards
Din anul 1793 până în anul 2007 Château des Bachelards a fost deținută de către familia Platet, devenită mai târziu Lombard-Platet, fiind clasată printre cele mai bune proprietăți din regiune, terroir-urile sale fiind remarcabile. Podgoria este certificată organic încă din anul 2007 și certificată biodinamic din anul 2015. La începutul anului 2014, Alexandra de Vazeilles, absolventă de viti ...

Château L'Enclos
Construit în secolul al XVII-lea, Château L’Enclos este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase din apelația sa, reprezentând bogăția și eleganța patrimoniului istoric și cultural al regiunii. Structura a fost construită în centrul proprietății, castelul fiind înconjurat de 7 hectare și alte 16 hectare aflându-se pe dealurile Pineuilh și Saint-André-et-Appelles. Vinurile sunt produse aici sub apelația AOC Sainte-Foy B ...

Château Palmer
În 1814, numele locotenent-colonelului Charles Palmer era pe buzele tuturor. Cuceririle sale, atât militare, cât și romantice, construiseră reputația acestui viitor general-maior al armatei britanice și aghiotant al viitorului rege George al IV-lea. Doamna Marie Brunet de Ferrière, văduva baronului de Gascq, a căzut sub vraja lui. Stând alături de el într-o călătorie lungă de la Bordeaux la Paris, tânăra văduvă i-a vândut p ...

Château Tronquoy
Château Tronquoy este printre cele mai vechi podgorii din denumirea Saint-Estèphe. Complet renovată în 2006, proprietatea îmbină farmecul clădirilor sale originale (secolul al XVIII-lea) cu modernitatea instalațiilor sale tehnice. Podgoria sa de 30 de hectare, compusă din pietriș argilos adânc, produce două Grand Vins cu un caracter unic și asertiv: unul roșu și unul alb. Din 2021, proprietatea este implicată în certificarea î ...

Château-Fuissé
Château Fuissé datează din anul 1604, însă se află în proprietatea familiei Vincent de cinci generaţii. Fiecare generaţie de proprietari în parte a adăugat noi suprafeţe, a contribuit la îmbunătăţirea calităţii vinurilor şi la creşterea notorietăţii mondiale a vinurilor produse. Domeniul deţine 40 de hectare, plantate cu Chardonnay, şi acoperă cinci apelaţiuni - Pouilly-Fuissé, Saint-Veran, Macon-Villages, Macones şi J ...

Col d'Orcia
Una dintre primele crame din Montalcino, Col D’Orcia este astăzi cea mai mare proprietate certificată organic din Toscana. Din poziţia de lider în producţia de Brunello di Montalcino, acest producător a contribuit la definirea şi promovarea uneia dintre cele mai prestigioase regiuni viticole din Italia. Tradiţia, integritatea şi sustenabilitatea sunt elementele pe care se bazează filosofia acestui domeniu, ale cărui vinuri sunt aprec ...

Domaine Christian Moreau
Christian Moreau, una dintre cele mai importante personalităţi din Chablis, produce vinuri după propria voinţă, sub propriul brand. După ce s-a retras din compania "negociant" pe care familia sa a fondat-o şi a vândut-o, în 2001, împreună cu fiul său, a pus bazele Domaine Christian Moreau Pere et Fils, stabilindu-şi crama în inima regiuni Chablis, chiar la baza celebrului deal cu plantaţii Grand Cru. Fiul lui Christian, Fabien More ...

Domaine du Vieux Télégraphe
Nu te poţi gândi la Châteauneuf-du-Pape, cel mai renumit şi celebrat vin din Ronul de Sud, şi să excluzi din ecuaţie Domaine du Vieux Télégraphe. Acest domeniu este în proprietatea familiei Brunier de cinci generaţii, încă din 1891. Cele 45 de hectare de viţă de vie, cu o vârstă medie de 60 de ani, sunt situate pe platoul La Crau, cel mai renumit terroir din Châteauneuf-du-Pape. Acest terroir conferă vinurilor o mineralitate d ...

Donnafugata
Donnafugata a fost fondată în Sicilia, de o familie de întreprinzători cu 160 de ani de experiență în producerea de vinuri premium. Giacomo Rallo și soția sa, Gabriella, fiica sa, José, și fiul său, Antonio, sunt implicați într-un proiect antreprenorial cu accent pe atenția la detalii și sincronizarea oamenilor cu natura, pentru a produce vinuri care să corespundă din ce în ce mai mult potențialului acestei zone. Aventura Donn ...

Gaja
Povestea cramei Gaja poate fi derulată înapoi până la scopul său inițial: acela de a produce vinuri originale, cu un simț al apartenenței care reflectă tradiția și cultura celor care le-au creat. Această filosofie a inspirat cinci generații de producători de vin fără cusur. Totul a început acum mai bine de 150 de ani, când Giovanni Gaja a deschis un mic restaurant în Barbaresco, făcând vin care să vină în completarea mânc ...

Gitton Père & Fils
Gitton Père & Fils este o cramă de familie din Valea Loarei. Înființată în 1945 de Marcel și Huguette Gitton pe o jumătate de hectar de podgorie, Vignoble Gitton se întinde în prezent pe 33 hectare. 23 de hectare sunt plantate cu Sauvignon Blanc și 4 cu Pinot Noir (vinificat în roșu sau rosé) în AOC Sancerre și municipalitatea Ménétréol, în special pe dealul L'Orme aux Loups, un bastion al rocilor silex spec ...

IDDA
Proiectul IDDA este o colaborare interesantă între doi producători de top – Angelo Gaja, celebrul producător Barbaresco din Piemonte și Alberto Graci, unul dintre cei mai buni producători de pe Etna. Angelo Gaja l-a cunoscut pe Alberto Graci în 2016 și a recunoscut în acesta un spirit înrudit. Ambii producători fac vinuri foarte elegante pe terenurile lor. În septembrie 2021, la Londra, Gaia Gaja, fiica lui Angelo Gaja, a preze ...

Illuminati
Cunoașterea vinului se obține din muncă grea - un colț din Abruzzi, unde dealurile ating marea. Aici, familia Illuminati face vin de peste o sută de ani - o pasiune reînnoită generație după generație. Această poveste începe în 1890 cu Nicola Illuminati și via sa, Fattoria Nicò - un vis de măiestrie și dragoste pentru un pământ generos, transmis din generație în generație. În anii 1950, familia a decis să-și comercializ ...

Inama
În anii 1960, Giuseppe Inama, fondatorul cramei, a început să-și investească economiile în mici parcele plantate cu viță de vie din regiunea Soave Classico. La acea vreme, puțini au fost cei care au intuit potențialul acestei zone, dar Giuseppe a crezut cu tărie în faptul că poate crea un vin capabil să refacă reputația zonei Soave, lucrând exclusiv cu podgorii de calitate superioară, cu viță de vie bătrână din soiul Gargan ...

Jané Ventura
Jané Ventura este o cramă de familie din Baix Penedès,cu o tradiție în lumea vinului din anul 1914, care a început cu Josep Jané, bunicul lui Benjamí Jané Ventura. A doua generație de vinificatori este reprezentată de Albert Jané Jané care a devenit un important distribuitor de vinuri și a achiziționat actuala cramă Vendrell în anul 1954. A treia generație, Benjamí Jané Ventura a început producția de ...

Jean-Luc Thunevin
Jean-Luc Thunevin a devenit în mai puțin de un deceniu un star al lumii vinului, în mod special datorită așa numitului "vin de garage" Château Valandraud. Se spune că în urma unei degustări de Le Pin, un vin faimos și foarte scump din Pomerol, Jean-Luc Thunevin și-a propus să facă la rândul său un vin excepțional. Datorită pasiunii pentru vin, precum și determinării sale, apare în 1991 primul vintage Château Valandraud. Ace ...
Jermann
Jermann este povestea pasiunii lui Anton Jermann care la 1881 părăsea Burgenland, o regiune producătoare de vin din Austria și, mai apoi, Slovenia, pentru a pune bazele cramei ce până astăzi îi poartă numele în Friuli Venezia Giulia. Mult mai târziu, în 1970, Silvio Jermann mânat de geniu și pasiune, duce compania la un nivel foarte înalt de succes și faimă în lumea vinului, atât în Italia cât și în întreaga lume. În zile ...

Joh. Jos. Prum
Domeniul Joh. Jos. Prüm (numit adesea „J.J.”) este situat în mijlocul văii Mosel, în jurul a 50° latitudine, adică într-una dintre cele mai nordice zone viticole ale lumii. Consecința este o perioadă de vegetație extrem de lungă, până în noiembrie, uneori chiar decembrie, cu condiții climatice relativ răcoroase, care oferă strugurilor Riesling suficient timp pentru a dezvolta toate acele arome tipice de fructe, aromele f ...

La Scolca
La Scolca este o cramă artizanală, considerată pionier al vinificării moderne a soiului Cortese. Fondată în 1919, La Scolca a reușit să se diferențieze între producătorii de vinuri de calitate Gavi, remarcându-se ca una dintre cele mai bune crame din Italia. Acest producător este cel care a stabilit un nou nivel de calitate și a dat startul modei pentru vinurile seci în Italia, în 1966, când a lansat celebrul “Gavi dei Gavi”. ...

Le Macchiole
Le Macchiole este una dintre primele crame apărute în regiunea Bolgheri. Construită de către Eugenio Campolmi, în 1983, Le Macchiole este condusă din 2002 de către soţia acestuia, Cinzia Merli. Cu o suprafaţă de vie de 22 de hectare, plantată pe unele dintre cele mai bune soluri, Le Macchiole deţine, alături Ornellaia şi Tenuta San Guido, unele dintre cele mai vechi plantaţii din Bolgheri. În 1987, Campolmi îl angajează pe Vitto ...

Léon Beyer
Maison Léon Beyer este una dintre cele mai vechi crame din Alsacia. Această familie din orașul Eguisheim este implicată în viticultură și producerea vinurilor încă din 1580. Crama Maison Léon Beyer a fost fondată în 1867 și este purtătoare a titlului Grandes Maisons d’Alsace, fiind de-a lungul timpului atât negociant, cât și proprietar de plantații de vie. Ani de-a rândul, forța din spatele acestei c ...

López de Heredia Viña Tondonia
De mai bine de 140 de ani se scrie povestea familiei și a podgoriilor care reprezintă compania R. López de Heredia Viña Tondonia, împreună cu tradițiile acesteia. Aceasta cuprind arta și răbdarea lor în procesul de vinificație și învechire a vinurilor. Totul a început la mijlocul secolului al XIX-lea, când „negociatorii” francezi au vizitat regiunea Rioja pentru a găsi surse alternative de struguri de calitate, care să p ...

Marjan Simcic
Lăudat de critici precum Parker, Suckling sau Jancis Robinson, listat de cele mai creative restaurante din lume și “vânat” de colecționarii de vinuri, Marjan Simcic reprezintă acea categorie de creatori de vinuri care, refuzând tendințele mainstreamului, își impun propria viziune și filosofie de vinificare. Povestea cramei Simcic începe în 1860, când Anton Simcic cumpără o plantație de vie în localitatea Medana, dând astfel ...

Marqués de Murrieta
Originea cramei Marqués de Murrieta este și originea Rioja. Don Luciano Murrieta, aplicând tehnici învățate la Bordeaux, a făcut primul vin Rioja în 1852, cu intenția de a-l perpetua și perfectiona în timp. Viziunea lui Don Luciano a fost clară de la început: să creeze un vin fin Rioja cu un mare potențial de învechire și să înceapă să-l exporte în afara Spaniei. Crama Marqués de Murrieta este condusă din 1983 cu ...
Mastroberardino
Considerată cea mai veche cramă din Campania, cu o istorie continuă, Mastroberardino şi-a început activitatea undeva la începutul secolului al XVIII-lea, cu toate că pe etichete apare anul 1878. Astăzi, Mastroberardino exploatează aproximativ 320 de hectare de viţă de vie, împărţite în 12 domenii diferite, aflate în cele mai bune micro-terroiruri din Campania, la altitudini ridicate. Crama Mastroberardino se află în oraşul Atri ...

Mastrojanni
Încă de la 1975 Mastrojanni își scrie propria istorie, colectând diferite premii internaționale. Astăzi, mulțumită unui terroir excepțional, dar și oamenilor ce au crezut în proiect de-a lungul anilor, Mastrojanni a devenit unul dintre cei mai respectați producători din Montalcino. La 1975, avocatul Gabriele Mastrojanni cumpără domeniile San Pio și Loreto, decizând să planteze primele vițe de vie. Din 2008 a fost achiziț ...

Mezzacorona Castel Firmian
Mezzacorona este localizată la poalele maiestuoșilor Dolomiti Italieni. Viile sale, la care se folosește metoda de tăiere și conducere pergolă, specifică regiunii, se întind de la Lacul Garda, până la poalele impunătorilor Dolomiti. O briză proaspătă și puternică bate dinspre cele peste 400 de lacuri și numeroșii ghețari ai munților din împrejurimi, care ajung până la peste 2.700 de metri. Datorită unui spectru de microcli ...

Ornellaia
În 1981, Marchizul Lodovico Antinori a readus la viață Tenuta dell’Ornellaia, o proprietate al cărei potențial a fost ignorat decenii la rând. Cu ajutorul cunoscutului agronom Andre Tchelistcheff, Antinori a plantat primii lujeri de viță de vie franceză în Bolgheri, regiune localizată în Maremma, pe coasta Toscanei. Aici se produc unele dintre cele mai bune vinuri din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Fran ...

Pascal Jolivet
Maison Pascal Jolivet este una dintre cele mai tinere şi mai dinamice crame de pe Valea Loarei. Fondată în 1985, această companie specializată în realizarea de vinuri de Sancerre şi Pouilly Fume şi-a creat rapid un renume prin listarea în meniul mai multor restaurante cu stele Michelin din Franţa. În acest moment domeniul exploatează 50 de hectare de viţă de vie, atât în apelaţiunea Sancerre, cât şi în Pouilly Fume. Vinurile d ...

Passopisciaro
În anul 2000, înainte ca Etna și străvechile sale podgorii să devină loc de pelerinaj pentru producătorii de vin și loc de baștină pentru o nouă generație de crame, Andrea Franchetti, o figură proeminentă a vinului italian, a decis că va înființa o cramă pe unul dintre versanții vulcanului. Cu 16 hectare în orașul Castiglione di Sicilia, crama Passopisciaro a fost amplasată pe partea nordică a vulcanului Etna, la o altitudi ...

Paul Jaboulet Aîné
Maison Paul Jaboulet Aîné a fost creată în 1834, o combinaţie impresionantă apărută datorită pasiunii unei familii pentru vinuri şi pentru terroirul fertil din Valea Ronului. Peste ani, Paul Jaboulet Aîné a devenit proprietara unora dintre cele mai apreciate apelaţiuni din nordul Văii Ronului, precum Hermitage şi Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Cornas, Saint-Peray, Côte-Rôtie şi Condrieu. În 200 ...

Pieve Santa Restituta
Localizată în subzona de sud-vest a denumirii de origine controlată și garantată Brunello di Montalcino, proprietatea istorică Pieve di Santa Restituta a fost achiziționată de familia Gaja în 1994. Aceasta se întinde pe 16 hectare și este locul unde se produc un Brunello di Montalcino clasic, din struguri provenind din podgorii diferite, și două vinuri din podgorii desemnate, Brunello di Montalcino Sugarille și Brunello di Montalcin ...

Podere Le Ripi
Sub forma unei autentice expresii a terroir-ului şi a soiului Sangiovese, Podere Le Ripi s-a făcut remarcat în câţiva ani de la înfiinţare, devenind model pentru realizarea de Brunello di Montalcino biodinamic. Apărută la începutul anilor 2000, datorită intuiţiei şi pasiunii lui Francesco Illy, proprietar al celebrei companii producătoare de cafea, crama Podere Le Ripi are ca filosofie agricultura biodinamică, concentrându-se ...

Poggio Argentiera
Poggio Argentiera a fost înființată în 1997 odată cu achiziționarea fermei Adua, o proprietate care datează de la începutul secolului al XX-lea, când mlaștinile din Maremma au început să fie drenate. Cele șase hectare de podgorii au început să producă struguri pentru un Morellino di Scansano și a fost construită noua pivniță. În 2001, proprietatea a fost extinsă prin achiziția unei alte ferme, Keeling, situată în Bac ...

Poliziano
Azienda Agricola Poliziano este o cramă modernă situată la câțiva kilometri nord-est de Montepulciano, în vecinătatea micului sat Gracciano. A fost fondată în 1961 de Federico Carletti, cu doar 25 de hectare de viță de vie. Astăzi, sunt peste 90. După ce a obținut o diplomă în agricultură, Federico Carletti a lucrat în nordul Italiei. În 1980, s-a intors în Toscana și a început să lucreze cu normă întreagă pe proprietate ...

Renato Ratti
Crama Renato Ratti a fost clădită pe convingerea familiei că măreția vinului Barolo stă în podgoriile din zona Barolo și subzona La Morra. Renato Ratti a achiziționat prima sa podgorie în 1965, în satul La Morra, cunoscut pentru vinurile roșii elegante produse aici din soiul de struguri Nebbiolo. Ratti a fost printre primii producători care au vinificat Barolo dintr-o podgorie unică, în anii 1960, și a creat prima hartă detaliat ...

Rotari
Poveste adevărată sau legendă, numele Rotari derivă de la regele longobard Rotari, care a luptat într-una dintre cele mai importante bătălii de-a lungul văilor acestei regiuni, pentru cucerirea Italiei, și a făcut istorie cu faimosul său „Edict al lui Rotari”, o carte despre regulile vinificării. Crama Rotari este bijuteria Grupului Mezzacorona, fiind unul dintre cei mai importanți producători de vin spumant prin metoda clasică ...

Tenuta di Trinoro
Tenuta di Trinoro a fost fondată în 1992 de Andrea Franchetti, descendent al unei familii bogate din Veneția (stră-străbunicul său, Giorgio Franchetti, a fost proprietarul faimosului palat Ca d’Oro din Veneția). Înainte de 1992, Andrea Franchetti a locuit în Bordeaux, unde a învățat arta vinificării de la bunii săi prieteni Jean Luc Thunevin de la Château Valandraud și Peter Sissek de la Dominio de Pingus. Andrea Franchetti și- ...

Tenuta Guado al Tasso - Marchesi Antinori
Tenuta Guado al Tasso este situată în micul, dar prestigiosul Bolgheri DOC, pe coasta Maremmei superioare, la aproximativ o sută de kilometri sud-vest de Florența. Această denumire are o istorie relativ recentă, DOC Bolgheri a fost aprobat în 1994 și de atunci a devenit un punct de referință recunoscut internațional în domeniul vinificației italiene și internaționale. Moșia se întinde pe o suprafață de aproximativ 320 de hectar ...

Tenuta San Guido
Considerat a fi port-drapelul enologiei italiene, producătorul Tenuta San Guido este cunoscut pentru vinul Sassicaia, primul Super Toscan din lume. Acest vin istoric este unicul responsabil pentru lansarea „mişcării Super Toscane” și rămâne unul dintre cele mai căutate vinuri din lume. Istoria Sassicaia începe în 1944, când marchizul Mario Incisa della Rocchetta cumpără butași de viță de vie de Cabernet Sauvignon și Cabernet F ...
Tenuta Tignanello - Marchesi Antinori
Crama de renume mondial Marchese Antinori este situată în inima Toscanei, Italia. Înființată încă din anul 1385, familia Antinori producând vinuri excepționale de peste 600 de ani, astăzi crama este condusă de Piero Antinori și cele trei fiice ale sale, Albiera, Allegra și Alessia, care continuă să susțină tradiția familiei de a produce vinuri de înaltă calitate și inovatoare. Având o gamă largă de vinu ...

Tiefenbrunner
Fondată în 1848, sub numele Tiefenbrunner Schlosskellerei Turmhof, crama a fost botezată după numele castelului medieval din orașul Entiklar, nordul Italiei, proprietate a familiei Tiefenbrunner de foarte multe generații. Entiklar este atestat încă din vremuri preistorice, iar industria producătoare de vin a jucat aici un rol economic încă din perioada preromană. Domeniul Linticlar deținut de familia Tiefenbrunner este ...

Tormaresca - Marchesi Antinori
Viticultura în regiunea Puglia este istorie și în același timp inovație, iar proprietatea Tormaresca este expresia exactă a acestor două concepte. Caracterul, personalitatea, potențialul și calitatea superioară sunt caracteristicile pe care acest ținut le conferă tuturor soiurilor cultivate aici, indigene sau nu. Familia Antinori a început să investească în zonă în 1998, deoarece credea că aceasta este una din ...

Travaglini Gattinara
Travaglini este o cramă de familie, situată în subzona Gattinara din regiunea Piemont, în nordul Italiei. Înființată în anii 1920 de Clemente Travaglini, aceasta este una dintre cele mai apreciate crame producătoare de vinuri tradiționale, în cantități limitate, din soiul Nebbiolo (cunoscut pe plan local drept „Spanna”) din subzona Gattinara. Travaglini deține 59 de hectare de pământ, dintre care 44 sunt cultivate cu viță de ...

Tua Rita
Crama Tua Rita a fost înfiinţată în 1984, moment în care Rita Tua şi Virgilio Bisti au achiziţionat 17 hectare de viţă de vie în Suvereto, un mic orăşel medieval din provincia Livorno. Prima recoltă a fost lansată în 1992, primind aprecieri din partea specialiştilor din întreaga lume. În numai cinci ani de la lansare, Merlotul produs de către Tua Rita a fost ridicat la rangul de „v ...

Vietti
Povestea cramei Vietti își are originile în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, începe să comercializeze propriile vinuri îmbuteliate abia la începutul secolului al XX-lea. Începând cu anul 1919, Mario Vietti produce primele vinuri care îi poartă numele și vinde cea mai mare parte din producție în Italia. Cea mai importantă realizare a sa a fost transformarea fermei familiei, destinată mai multor activități, într-o fermă vit ...

Villa Antinori
Villa del Cigliano, situată pe dealurile din San Casciano Val di Pesa, în provincia Florența, a fost întotdeauna un simbol al relațiilor de familie puternice. Vila a vegheat asupra vieții mai multor generații ai familiei Antinori din 1546, anul în care Alessandro di Niccolò Antinori a devenit proprietarul acesteia. Villa del Cigliano este un simbol al istoriei, identității și continuității familiei. Într-o anumită măsură, de aic ...

Villa Sandi
Villa Sandi este o cramă cu rădăcini adânci în istoria vitivinicolă din regiunea Veneto. În centrul acestei proprietăți, tronează vila propriu-zisă, o splendidă clădire în stil palladian, ce datează din 1622. Vila, acum patrimoniul cultural al Treviso, este un exemplu de succes al mariajului între agricultură și cultură, mariaj ce caracterizează peisajul venețian al secolelor trecute. Villa Sandi este situată la poalele mun ...

Vincent Girardin
În 1980, la vârsta de 19 ani, Vincent Girardin, fiul unei vechi familii de viticultori din Santenay, a hotărât să se dezvolte pe cont propriu, începând să producă vin din două hectare de viță de vie moștenite de la părinți. Încă din primii ani de tinerețe, Vincent a avut o pasiune pentru vița de vie și un mare respect pentru potențialul pe care aceasta îl reprezintă. Ambiția lui era să-și pr ...

Vini Franchetti - Sancaba
În 2011, Carlo Franchetti a achiziționat un teren în apropierea orașului San Casciano dei Bagni, unde a descoperit o mică podgorie de Pinot Noir plantată de fostul proprietar. Prima vinificare din 2012, în întregime făcută în casă, a scos la iveală din start un vin de mare caracter și potențial. În 2013 a fost format parteneriatul Vini Franchetti SRL, iar vinificația a fost transferată la Tenuta di Trinoro sub supravegherea lui ...
