Piemonte

Vin Piemonte


Piemonte

Piemonte înseamnă "Piciorul muntelui", Alpii influențând foarte mult vinurile produse aici. Viile se întind la bazele dealurilor ce înconjoară Torino, capitala regiunii. În cele peste 50 de apelațiuni diferite se produc cele mai multe vinuri DOC și DOCG, reputația regiunii fiind reprezentată de vinurile roșii. Tot în Piemonte sunt produse Barolo și Barbaresco, din binecunoscutul Nebbiolo.

Angelo Gaja

Povestea cramei Angelo Gaja poate fi derulată înapoi până la scopul său inițial: acela de a produce vinuri originale, cu un simț al apartenenței care reflectă tradiția și cultura celor care le-au creat. Această filosofie a inspirat cinci generații de producători de vin fără cusur. Totul a început acum mai bine de 150 de ani, când Giovanni Gaja a deschis un mic restaurant în Barbaresco, făcând vin care să vină în completare ...

Angelo Gaja

Borgogno

Giacomo Borgogno & Figli este considerată una dintre familiile care au pus Barolo pe harta mondială a vinului, celebra casă producătoare mândrindu-se cu statutul de promotor al stilului clasic de vinificare. Crama a fost înfiinţată în 1761, cu toate că acesta familie aminteşte anul 1848, ca dată oficială, an în care s-a realizat prima vânzare fiscalizată. Plantaţiile de viţă de vie se întind pe o suprafaţă de aproximativ ...

Borgogno

La Scolca

La Scolca este o cramă artizanală, considerată pionier al vinificării moderne a soiului Cortese. Fondată în 1919, La Scolca a reușit să se diferențieze între producătorii de vinuri de calitate Gavi, remarcându-se ca una dintre cele mai bune crame din Italia. Acest producător este cel care a stabilit un nou nivel de calitate și a dat startul modei pentru vinurile seci în Italia, în 1966, când a lansat celebrul “Gavi dei Gavi”. ...

La Scolca

Renato Ratti

Crama Renato Ratti a fost clădită pe convingerea familiei că măreția vinului Barolo stă în podgoriile din zona Barolo și subzona La Morra. Renato Ratti a achiziționat prima sa podgorie în 1965, în satul La Morra, cunoscut pentru vinurile roșii elegante produse aici din soiul de struguri Nebbiolo. Ratti a fost printre primii producători care au vinificat Barolo dintr-o podgorie unică, în anii 1960, și a creat prima hartă detaliat ...

Renato Ratti

Travaglini Gattinara

Travaglini este o cramă de familie, situată în subzona Gattinara din regiunea Piemont, în nordul Italiei. Înființată în anii 1920 de Clemente Travaglini, aceasta este una dintre cele mai apreciate crame producătoare de vinuri tradiționale, în cantități limitate, din soiul Nebbiolo (cunoscut pe plan local drept „Spanna”) din subzona Gattinara. Travaglini deține 59 de hectare de pământ, dintre care 44 sunt cultivate cu viță de ...

Travaglini Gattinara

Vietti

Povestea cramei Vietti își are originile în secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, începe să comercializeze propriile vinuri îmbuteliate abia la începutul secolului al XX-lea. Începând cu anul 1919, Mario Vietti produce primele vinuri care îi poartă numele și vinde cea mai mare parte din producție în Italia. Cea mai importantă realizare a sa a fost transformarea fermei familiei, destinată mai multor activități, într-o fermă vit ...

Vietti

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Piemonte FB dataFB data